Hovenijer: SAD zabrinute zbog ranjavanja Srbina na severu Kosova i prvobitnog poricanja Policije Kosova. Srpska lista: Zabrinuti smo što je ambasador Hovenijer zabrinut

„Sjedinjene Američke Države su zabrinute zbog incidenta u kojem je sinoć upucan kosovski Srbin u Zvečanu“, naveo je američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer povodom sinoćnjeg ranjavanja Milana Jovanovića.

On je na Tviteru naveo da zvaničnici i institucije Kosovske policije moraju da sprovedu temeljnu, kredibilnu istragu.

„Duboko smo zabrinuti zbog prvobitnog poricanja napravljenog bez dužne pažnje. Svi građani moraju imati poverenja u transparentnost sprovođenja zakona i sektora pravde. Podrška SAD kosovskim institucijama vladavine prava unapređuje zajedničku viziju demokratske, multietničke države. Odgovorni za krivična dela moraju odgovarati“, naveo je Hovenijer.

Srpska lista, reagovala na izjavu ambasadora SAD

Na objavu ambasadora SAD u vezi sa ranjavanjem Milana Jovanovića, saopštenjem je reagovala Srpska lista.

“Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji su duboko zabrinuti što je ambasador SAD u Prištini gospodin Hovenijer zabrinut. Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva Milana Jovanovića prošle noći na nelegalnom punktu Kurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, on je zabrinut!?”

Srpska lista smatra da je u pitanju “relativizacija napada na Srbe i umanjenje odgovornosti zločinaca”.

“Podsećanja radi, zbog izgorelog automobila za šta nije utvrđena ničija odgovornost, reagovale su sve ambasade Kvinte, međunarodne misije i organizacije, a neki ambasadori čak prozivali Srpsku listu, a kada se po treći put puca u Srbina, civila, sinoć čak i na oca troje dece nema osuda od strane ambasadora kvinte niti zahteva da se prestane sa napadima na nedužne srpske građane”, navela je Srpska lista.

“Ovakvim delovanjem svim našim građanima je jasno da ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Kosovu i Metohiji”, zaključila je ova partija.

Izvor :
Medija centar Čaglavica