Site icon Medija centar

Hovenijer nakon sastanka sa gradonačelnicima: Situacija zabrinjavajuća

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer rekao je za medije nakon sastanaka sa gradonačelnicima i predsednicom Vjosom Osmani da je situacija zabrinjavajuća, da bi on želeo da se sastane i sa premijerom Aljbinom Kurtijem, da je razgovarao o bezbednosnoj situaciji i o tome kako da se ne upotrebi sila pri ulasku u opštinske objekte.

Hovenijer je nakon sastanka sa Osmani rekao da ne zna zašto dvojica gradonačelnika nisu prisustvovala sastanku i da su i oni dobili pozive.

Hovenijer je odmah nakon sastanka na dvojicom gradonačelnika otišao u zgradu Predsedništva gde se sastao sa predsednicom Vjosom Osmani.

I dalje nije poznato o čemu se razgovaralo, ali se kao jedna od opcija za izlazak iz ove situacije pominje proglašenje novih izbora na severu Kosova, prenosi reporterka N1.

 Zvaničnici iz redova Samoopredeljenja nisu hteli kod Hovenijera

Američki ambasador Džefri Hovenijer sastao se jutros sa gradonačelnicima Zubinog Potoka Izmirom Zećirijem i Zvečana Iljirom Pecijem u kancelariji EU u Prištini.

Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci rekao je da će nakon sastanka sa američkim ambasadorom na Kosovu Džefrijem Hovenijerom otići u svoju kancelariju u opštini Zvečan gde je bio i u petak, prenosi Kljan Kosova.

Zećiri je uoči sastanka sa američkim ambasadorom rekao da će nakon tih razgovora odlučiti da li će da ide na posao u opštinsku kancelariju ili ne. 

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić i gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemi, obojica iz Pokreta Samoopredeljenje, nisu prisustvovali sastanku koji je sazvao Hovenijer. 

Exit mobile version