Gračanica: Sedmi put tradicionalna manifestacija u kucanju vaskršnjim jajima

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, u opštini Gračanica i ove godine održaće se tradicionalna manifestacija „Najjače Vaskršnje jaje“, saopštio je Organizacioni odbor manifestacije.

Manifestacija u kucanju vaskršnjim jajima održaće se po sedmi put na platou ispred Doma kulture u Gračanici drugog dana Vaskrsa (Vaskršnji ponedeljak), 17. aprila 2023. godine u 11 časova.

Кao i ranijih godina takmičenje će biti organizovano u dve kategorije, takmičari do 15 godina i stariji od 15 godina. Nadmetaće se isključivo u kucanju kokošjim farbanim jajima.

Кako je saopšteno, za finaliste su obezbeđene nagrade u vidu ikona.

U okviru manifestacije, za decu iz Predškolskih ustanova i učenike Osnovnih škola organizovaće se likovni konkurs „Najlepše nacrtano vaskršnje jaje“. Rok za dostavu likovnih radova je 11. april, nakon čega će žiri odabrati najbolje crteže. Na dan manifestacije biće organizovana i izložba sa likovnog konkursa.

„Pozivaju se deca, omladina i građani da se u što većem broju prijave za takmičenje u kucanju vaskršnjim jajima“, saopštio je Organizacioni odbor manifestacije, na čijem je čelu kao i svih ovih godina učitelj u penziji Ljubomir Maksimović.

Izvor :
Naša Gračanica