Gračanica: Isključenje vode potrošačima koji imaju neizmirene račune

Regionalna kompanija za vodovod i kanalizaciju (RKVK) „Priština“ je na području opštine Gračanica počela sa isključivanjem vode potrošačima koji svoja dugovanja nisu izmirili na vreme.

Inspektori RKVK „Priština“ su u pratnji pripadnika Kosovske policije počeli da obilaze domaćinstva i preduzeća u Gračanici koja imaju neizmirene račune i nelegalne priključke.

Arijeta Mjeku, portparolka RKVK „Priština“ je za medije rekla da je akcija isključivanja vode neredovnim platišama i nelegalnim korisnicima započela u Prištini pre nedelju dana.

„Danas akciju sprovodimo u Gračanici, kod fizičkih i pravnih lica koji nisu platila račune za vodu i kanalizaciju našoj kompaniji ili su se nelegalno priključila. Sutra će ona biti sprovedena u opštinama Lipljan, Štimlje i Podujevo. Potrošači u Gračanici treba redovno da izmiruju račune, ovo nema nikakve veze sa politikom i nema za cilj bilo kakvu nacionalnu diskriminaciju. Voda koja je potrošena mora da se plati, dugovanja se moraju izmiriti na vreme“, kazala je ona.

Mjeku je dodala da će sa vodovodne mreže biti isključeno svako domaćinstvo i firma čiji dug prelazi 100 evra, a da su pre isključenja svim korisnicima poslata upozorenja.

Ona je kazala da će akcija isključivanja potrošača sa vodovodne mreže u Gračanici trajati samo danas, a planirano je isključenje četiri domaćinstva u ovom mestu i tri u Lapljem Selu koja imaju dugovanja od preko 2.000 evra.

Dug potrošača prema Regionalnoj vodovodnoj kompaniji „Priština“ za poslednje 23 godine iznosi 45 miliona evra. Od toga, 40 miliona duguju privatna lica, a preko pet miliona mala i srednja preduzeća.

Izvor :
KIM