GI Srpski opstanak zahteva hitan sastanak sa Kurtijem i Rakićem

Građanska inicijativa Srpski opstanak će u ponedeljak (7. februara) od 11.00 ispred Vlade Kosova zahtevati hitan sastanak sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predesednikom Srpske liste Goranom Rakićem povodom navoda da se srpski parlamentarni izbori na Kosovu neće održati 3. aprila 2022. godine, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

“Višestruko zabrinuti izjavama koje naši građani čuju u medijima, odlučili smo da pozovemo domaće i međunarodne političke aktere, gospodina Aljbina Kurtija, gospodina Gorana Rakića, OEBS i ambasade zemalja Kvinte, da učestvuju na dijalogu u ponedeljak od 11.00 u Vladi Kosova. Pomenute aktere smo putem imejla obavestili o našem zahtevu”.  

Iz ove građanske inicijative navode da se nadaju “pozitivnom odgovoru i plodonosnoj diskusiji sa najvišim predstavnicima kosovske vlade i međunarodne zajednice na Kosovu”.

“Naša je namera pravovremeno pokretanje dijaloga o krucijalnim pitanjima za srpsku zajednicu, kako ne bismo čekali minut do 12, kao što je to bio slučaj sa nedavnim referendumom o promeni Ustava Republike Srbije. Takođe želimo da iznesemo probleme koji su se desili tokom sprovođenja referenduma i koji se eventualno mogu ponoviti ukoliko se srpski parlamentarni izbori na Kosovu ne održe 3. aprila 2022.”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
Medija centar Čaglavica