Francusko-nemački plan nije na dnevnom redu posebne sednice Skupštine Srbije

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će izveštaj Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom u periodu od 1. septembra prošle godine do 15. januara, biti jedina tačka dnevnog reda posebne sednice Skupštine Srbije o Kosovu. U tom izveštaju se ne pominje francusko-nemački plan za rešavanje kosovske krize, ali je Orlić naglasio da će predsednik Vučić odgovarati na sva pitanja poslanika.

Orlić je za list Politika rekao da će posle obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u parlamentu biti otvorena javna rasprava, koja će potrajati duže od jednog dana, tokom koje će Vučić „odgovarati na sva pitanja“.

Orlić je dodao da će se poslanici po okončanju debate izjasniti o izveštaju Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom, koji je „tehnički“ jer se u njemu „samo navodi pregled događaja“, a da je poseban akcenat stavljen na zahtev za formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu.

On je rekao i da bi bilo dobro da se tokom skupštinske rasprave pre svega čuje šta ko od opozicionih stranaka predlaže, kakve bi posledice imali ti predlozi i kako bi ih rešili, „umesto nadgornjavanja u patriotizmu i u tome ko će koga više i bolje uvrediti“.

Izvor :
Kim, Beta, N1