„Drug sa druma“ u Severnoj Mitrovici: Paketići za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju

Humanitarno udruženje „Drug sa druma-vozač sa srcem“ i ove godine je obradovalo decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na severu Kosova.

Članovi ovog udruženja, u saradnji sa Udruženjem roditelja dece sa poteškoćama u razvoju „Podrži me“, danas su organizovali posebnu novogodišnju akciju u Severnoj Mitrovici, tokom koje su podelili novogodišnje paketiće.

Veliki kamioni sa još većim ljudima u njima, danas su u centru Severnoj Mitrovice doneli ljubav i podršku, a uzvraćeno im je osmesima i zagrljajima srećne dece.

„Znamo da postoje mnogobrojna deca koja imaju posebne potrebe, pa smo došli na ideju da obradujemo tu decu, da im malo ulepšamo život“, kaže Nenad Đurić iz Kosovske Mitrovice, član udruženja „Drug sa druma-vozač sa srcem“.

Paketići su podeljeni u saradnji sa Udruženjem „Podrži me“ iz Severnoj Mitrovice.

„Jako me je iznenadio njihov poziv. Drago mi je da još uvek ima dobrih i humanih ljudi. Drago mi je što je danas Božić i što smo na ovaj dan isto uspeli da obradujemo našu decu. Drago mi je što smo upoznali i Đuku i sve ljude koji su zapravo odavde i što smo uspeli da prebacimo paketiće i danas obradujemo naše mališane“, navela je Ivana Rakić iz udruženja „Podrži me“.

Ove godine, udruženje „Drug sa druma“ obezbedilo je ukupno 190 novogodišnjih paketića za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na severu Kosova.

Izvor :
RADIO KONTAKT PLUS