Dron Medija centra “pušten iz pritvora” nakon plaćene kazne od 25 evra

Inspektor “Autoriteta Civilnog vazduhoplovstva Kosova”  doneo je danas odluku da je ekipa Medija centra neovlašćeno koristila dron 25.03.2022. godine u Gračanici i zbog toga izrekao novčanu kaznu u iznosu od 50 evra, sa umanjenjem od 50 % ako se plati u roku od 15 dana.

Policija Kosova oduzela  je 25.03.2022. godine ekipi Medija centra dron uz obrazloženje da nisu imali „odobrenje i registraciju“ i da će slučaj predati kosovskoj službi (Autoritetu ) Civilnog vazduhoplovstva Kosova.

Tada se direktor Medija centra u Čaglavici Budimir Ničić obratio “Autoritetu Civilnog vaduhoplovstva Kosova” i dobio pisani odgovor da za taj tip drona nije potrebna registracija, niti odobrenje.

“Mislim da je u pitanju spasavanje obraza Policije Kosova, jer ne znam kako da drugačije razumem ovu situaciju.  Prvo vam kažu da ne treba registracija, niti odobrenje, pa kad to objavite javno, kao što smo uradili pre nedelju dana, onda ispada da treba i registracija i odobrenje da biste mogli da koristite dron. S obzirom da nam je dron potreban, jer privodimo kraju snimanje jednog dokumentarca, danas sam platio 25 evra i preuzeo dron, jer nemam vremena da možda i 10 godina isterujem pravdu po sudovima ”, naveo je Ničić.

Izvor: Medija centar Čaglavica