Dečiji festival u Gračanici: Smeh i graja, mališani uživali uz štulaše i žonglere „Veselih čuperaka“

Prvi dečiji festival „Smile fest“ u organizaciji Turističke organizacije Gračanica okupio je danas u dvorištu Doma kulture veliki broj mališana, a kroz kreativno-zabavni sadržaj deca su uživala sa klovnom, kraljicom, štulašima i žonglerima, uz ples, muziku i puno smeha.

Članovi Udruženja koji se bave animacijom dece „Veseli čuperci” ispunili su svoju misiju i dočarali najmlađoj publici, ali i roditeljima, pravu bajkovitu zabavu.

“Prelepo je bilo i volela bih ponovo da gledam. Najviše mi se dopao kraj i svetleća krila”, poručila je osmogodišnja Helena Dejanović.

“I meni se najviše dopao kraj i kada je kraljica igrala u krilima leptira i kada su krila svetlela. Takođe mi se svidelo i kada su pravili balone”, dodao je Helenin jedanaestogodišnji brat Vasilije.

Štulaši u kostimima, žongleri sa raznovrsnim akrobacijama i mađioničarski trikovi, samo je deo onoga što su mališani danas imali prilike da vide.

“Moj tim “Veseli Čuperci” se bavi zabavnim aktivnostima dece i edukacijom dece u prirodi. Iako imamo problem oko kolektiva, ali kada se spojimo svi, tu je avantura i animacija. Pored edukacije, radimo i pozorišne predstave, trudimo se da sve što vole deca u suštini im to i prikažemo”, rekla je za Gračanica Onlajn Ivana Đoković Joksić, kojoj je umetničko ime “Ica radoznalica”, iz Udruženja “Veseli čuperci”.

Veliki broj dece i njihov smeh i uživanje razlog je više za organizatore da nastave sa organizacijom ovog festivala i sledeće godine.

“Imamo malo ovako zanimljivih sadržaja za decu i kao kreativni mlađi tim u Turističkoj organizaciji Gračanice smatramo da naša deca ovde zaslužuju malo više zabave. Nadam se da su danas uživali i da ćemo sledeće godine biti ovde u većem broju i da će preneti lepe utiske svojim drugarima, a drugari njihovim roditeljima i da sledeći put kada budemo organizovali Dečiji festival, ovo dvorište bude puno”, poručila je Sandra Đokić iz Turističke organizacije.

“Ovo je prvi Dečiji festival, odnosno, Dečiji karneval u okviru Dana opštine Gračanica i ovo je od velikog značaja za našu decu. Vidim da je odaziv dobar i da je dvorište prepuno dece. Deca su radosna, nasmejana, vesela, a to nam je najvažnije, jer su deca naš prioritet i opština je uvek tu da podrži dečije aktivnosti”, naglasila je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Prvi Dečji festival „Smile Fest“ u Gračanici organizovan je okviru Dana opštine Gračanica, uz pokroviteljstvo ove lokalne samouprave.

Izvor :
Gračanica online