Deca Metohije: Kakve su mogućnosti za bavljenje sportom u Goraždevcu?

Istorija fudbala u Goraždevcu duga je gotovo pola veka i ovo je jedini sport koji je bio organizovan u selu. U poslednje vreme funkcionise i šahovski klub.

Savremeni uslovi za bavljenje sportom u Goraždevcu danas ne postoje. Deci i mladima je na raspolaganju samo igralište u okviru OŠ „Janko Jovićević“ i ledina ispred crkve Presvete Bogorodice u ovom mestu, na kojoj deca provode vreme i bave se sportom.

Grupa mladih ljubitelja fudbala u Goraždevcu, skoro svakog dana organizuje besplatne treninge za decu mlađu od 16 godina. Mališani koji treniraju odlučili su se na taj korak, kako bi se odvojili od telefona i računara.

Deca koja se rekreativno bave fudbalom u ovom „klubu“, ističu da im je veoma drago što imaju priliku da treniraju i da više vremena posvete sportu.

Ova grupa omladinaca nada se da će klub uspeti da opstane što duže. Iako bez finansijske podrške, voljni su da nastave sa volontiranjem dokle god ima dece koja bi trenirala sa njima.

FK „Omladinac“ je osnovan 1966. Klub je funkcionisao sve do 1999. godine.

Nakon sukoba na Kosovu 1999 godine FK „Omladinac“ je kratko nastavio sa radom u periodu od 2008. do 2012. godine. Najveći uspesi kluba su šesnaestine kupa SFR Jugoslavije gde je izgubio od FK „Borac Čačak“ rezultatom 2:1 utakmici u Goraždevcu i učešće u trećoj državnoj ligi.

Izvor :
Radio Goraždevac