Debata o problemima mladih u Goraždevcu i Osojanu

Omladinski inovativni centar iz Peći organizovao je juče informativni sastanak sa mladima iz Goraždevca i Osojana na kojem je bilo reči o problemim sa kojima se susreću mladi iz ova dva sela.

Mladi Srbi su istakli da najviše problema imaju prilikom predaje zahteva za lična dokumenta.

„Bilo je reči o problemima mladih koji su izneli svoje probleme. Najviše ima problema oko dokumenata, lične karte, vozačke dozvole“, rekao je Branko Zlatičanin iz Goraždevca.

„Reč je bila o problemima sa kojima se suočavamo. Pitali su nas iz našeg ugla, kako to možemo da rešimo i mi se nadamo da će doći do toga“, kazao je Marko Memarović.

Predstavnca Inovativnog omladinskog centra Zana Ramović je navela da mladi ljudi iz manjinskih zajednica u opštini Peć imaju „dosta problema i oko jezika“.

„Ovaj projekt se sprovodi u nekoliko opština. Najveći problemi mladih su usluge u opštini, najveća barijera je jezik, zato što puno njih ne zna albanski, a u opštini ne znaju svi srpski“, rekla je Ramovićeva.

Jučerašnja debata u Goraždevcu je deo projekta koji sprovodi Omladinski inovativni centar iz Peći u okviru programa Alved. Slični sastanci o problemima mladih održani su i u Jablanici, Treboviću i Vitomirici.

Izvor :
Radio Goraždevac