Dalibor Jevtić: Odgovor na Kurtijev zulum – još čvršće jedinstvo svih Srba od Štrpca do Leposavića

Nakon gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić, podršku Srbima sa severa Kosova uputio je i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić.

“Muke kroz koje prolaze naša braća i sestre na severu Kosova i Metohije nama su dobro poznate i zato im danas još snažnije i jedinstvenije pružamo punu podršku u njihovom dostojanstvenom zalaganju za život dostojan čoveka u 21. Veku. Svi smo mi svedoci institucionalnog nasilja koji Kurti sprovodi protiv našeg naroda na Kosmetu!”, napisao je Jevtić na svom Fejsbuk profilu.

Jevtić dalje navodi da “se sa velikom pažnjom poslednjih meseci prate dešavanja na severu Kosmeta gde naši sunarodnici proživljavaju zulum koji nameće Kurti”.

“Pritisci sa kojima se suočava država Srbija i naš predsednik Aleksandar Vučić iz dana u dan su sve veći. Naša Sirinićka Župa je na udaru već godinu dana. Upadi specijalnih policijskih snaga i maltretriranje naših sugrađana na naše slave i praznike jasna su poruka srpskom narodu i zbog toga smo zabrinuti za naš ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji, za naš život u Sirinićkoj Župi jer hoće da nas proteraju sa naših vekovnih ognjišta! Zato naš odgovor na takve podle planove jeste i treba da bude još čvršće jedinstvo svih Srba od Štrpca do Leposavića!”, zaključio je Dalibor Jevtić.

Izvor :
Medija centar Čaglavica