Crvena zvezda darovala paketiće za bebe srpskim porodilištima na Kosovu

Fudbalski klub Crvena zvezda je saopštio da je svim bebama rođenim u intervalu od prvog do sedmog januara u srpskim porodilištima na Kosovu poklonio novogodišnje paketiće.

U saopštenju je navedeno da je Crvena zvezda nastavila sa društveno-odgovornim i humanitarnim radom na startu 2024. godine, a u skladu sa velikom brigom i ljubavlju prema stanovnicima Kosmeta.

“‘Crveno-beli’ novogodišnji pokloni stigli su na adresu tri srpska porodilišta na Kosmetu, koja se nalaze u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Pasjanu. Prve bebe rođene su prvog januara u dva sata i 35 minuta iza ponoći i 13 časova i 50 minuta, u pitanju su dečaci iz Štrpca i Slovinja, koji su na svet došli u porodilištu u Gračanici, a Crvena zvezda je odmah pokazala da je uz mališane od prvih trenutaka života”, dodaje se.

Ističu da će klub uvek biti uz svoj narod na Kosovu, koje je, dodali su, srce Srbije.

“Tradicija je najsnažniji motiv srpskom stanovništvu koje živi na svetoj zemlji, a Crvena zvezda je sa ponosom i zadovoljstvom obradovala roditelje i mališane od prvog dana u godini do velikog pravoslavnog praznika – Božića”, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

Izvor :
TANJUG