Brnabić: Primena postojećih sporazuma jedino što Srbi sa Kosova žele

Premijerka Srbije Ana Brbabić izjavila je da je primena postojećih sporazuma jedino što žele Srbi sa Kosova i Metohije, te istakla da je Beograd u razgovorima sa Prištinom u Briselu pokazao koliko je duboko posvećen miru, stabilnosti i kompromisu.

Brnabićeva kaže da Srbi sa Kosova i Metohije insistiraju na punoj vladavini prava, te da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sinoćnjem sastanku još jednom zamolio da ne nasedaju na provokacije.

„Stabilnost i mir su jedino što može da obezbedi prostor za prosperitet na Zapadnom Balkanu. Teško je to održati, ali smo do sada uspevali“, rekla je Brnabićeva na prezentaciji „Bele knjige“ Saveta stranih investitora u Srbiji.

Govoreći o stranim investicijama i rizicima za reputacioni rejting Srbije nakon izbijanja rata u Ukrajini i odluke Beograda da ne uvodi sankcije Moskvi, Brnabićeva je navela da je bilo problema, ali da su oni rešeni.

„Spremili smo dokument koji objašnjava poziciju Srbije i poslali ga svima. Mislim da je taj dokument bio dovoljano jasan, pa nemamo odustajanja od investicija. Naprotiv, sada imamo više investicija nego u 2021. godini, koja je bila rekordna. Izborili smo se za to da nam reputacioni rizik ne bude prepreka za privlačenje investicija“, naglasila je Brnabićeva.

Izvor :
Srna, N1 Srbija, RTV Kim