Site icon Medija centar

Bodljikava žica i borbena vozila, zabranjen ulaz u zgradu SO Leposavić

Veliki broj građana okupio se ispred zgrada opština u Leposaviću i Zvečanu. Ispred opština su snage KFOR-a i Kosovske policije za razbijanje demonstracije.

Kako javlja reporter N1, ispred zgrade Opštine u Leposaviću je postavljena bodljikava žica, a tu si i oklopna vozila KFOR-a. Ispred zgrade je veliki broj okupljenih građana koji su tu od ranih jutarnjih sati.

Zoran Todić, koji je unazad nekoliko godina bio predsednik SO Leposavić je pričao sa pripadnicima KFOR-a, i pokušao je da omogući zaposlenima u opštinskoj upravi da uđu u zgradu na posao. Međutim, nije dobio odgovor.

Prema saznanjima reportera N1, novoizabrani gradonačelnici u četiri opštine bi trebalo da se sastanu sa američkim ambasadorom na Kosovu. Kako se očekuje, moguće je da će to biti veoma ključni razgovor kako bi se deeskivirala novonastala napeta situacija.

Podsetimo, KFOR sa vojnicima naoružanim dugim cevima i opremom za razbijanje demonstracija, kao i pripadnici kosovske policije, raspoređeni su ispred zgrada opštine u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Policija je ispred opštine Zvečan iskoristila suzavac protiv zaposlenih u lokalnoj samoupravi, koje su prethodno pripadnici KFOR-a propustili.

Exit mobile version