Arsenijević: Opštinski inspektor mi pretio, prijavio sam ga KP; Inspektor KoSSev-u: „‘Ajde doviđenja, prijatno“

Lider građanske inicijative „Srpski opstanak“, Aleksandar Arsenijević, kazao je za KoSSev da je prijavio Kosovskoj policiji da mu je pretio opštinski inspektor, N. R. nakon što ga je pozvao i prijavio mu „iskopine na šetalištu“. Navode Arsenijevića nismo uspeli da potvrdimo, s obzirom na to da nam je opštinski inspektor u kratkom telefonskom razgovoru i pre nego što smo uspeli da mu postavimo pitanje rekao „‘Ajde, doviđenja, prijatno“.

Aleksandar Arsenijević kazao je večeras za KoSSev da je danas oko 11.00 na gradskom šetalištu primetio „iskopine“ i metalnu konstrukciju ispred zgrade u kojoj se nalazi sedište Srpske liste.

Tvrdi da se potom obratio opštinskom inspektoru N. R. koji je bio u svom službenom vozilu i rukom mu ukazao na novonastalu gradnju.

„On me je ignorisao, a nakon toga sam ga ja pozvao telefonom i rekao sam mu da kao građanin želim da prijavim slučaj iskopina na šetalištu, na šta mi je on odgovorio da oni imaju dozvolu“, kazao je Arsenijević, navodeći da je inspektoru odgovorio da će to da proveri.

Arsenijević kaže da nema informacije o tome o kakvim radovima je reč, ali i dodaje da je na šetalištu svim kafićima zabranjeno da postavljaju baštu, odnosno platformu za baštu.

„Ceo suprotan red na šetalištu svakoga dana inspektori obilaze da vide da nisu slučajno postavili kamen pored drveta i nešto novo, dok se tu dopušta da se rovari i kopa, dok izgrađuju neke nove metalne instrikcije“, poručio je Arsenijević.

Arsenijević dodaje da ga je večeras oko 19.00 pozvao inspektor N.R.

„Rekao mi je – ‘još jednom li me budeš pozvao kao danas, videćeš šta će da bude, nemoj da si me pozvao opet slučajno“, tvrdi Arsenijević, navodeći da ga je potom upitao ‘da li je ovo pretnja’, na šta mu je, ovaj navodno odgovorio – „ne da je pretnja nego, videćeš šta će da bude“.

Lider GI „Srpski opstanak“ kaže da se ne plaši, kao i da je slučaj prijavio policiji, nakon čega se javio našem mediju i saopštio da sa javnošću želi da podeli „neprimeren način na koji komuniciraju i kako se ponašaju službenici opštinske inspekcije prema građanima i aktivistima za čiju dobrobiti treba da rade“.

Tvrdi da su mu iz Kosovske policije rekli da će da otvore slučaj i izrazio nadu da će istražni organi „uzeti u ozbiljno razmatranje pretnje“.

Arsenijević smatra da je reč o političkom pritisku na njegov rad i njegove građanske inicijative.

„Ovo je upravo dokaz da mi treba da radimo još bolje. To nam je odličan indikator da smo na pravom putu i da radimo za interese svojih građana“.

Arsenijević je ujedno izneo i druge optužbe na račun N.R, navodeći da ima saznanja tome da je navodno više građana kojima je pretio i raznim drugim povodima.

„Pored toga što je inspektor, on je i visokopozicionirani operativac i član Srpske liste. Imamo hiljade optužbi na njega od strane građana gde su dobili slične pretnje i opaske“, tvrdi ovaj politički aktivista.

Ujedno je pozvao građane Kosovske Mitrovice da „prijave policiji svaku pretnju koju dobiju od javnih službenika“.

„Jedino rešenje toj iluziji moći je ovaj način, a mi ćemo sve ove građane podržati“, kazao je Arsenijević.

Inspektor novinaru KoSSeva: „‘Ajde doviđenja, prijatno“

KoSSev portal je u međuvremenu, nakon što nam je Arsenijević dostavio broj telefona, kontaktirao inspektora N.R.

Nakon što se novinar predstavio, sa druge strane slušalice začulo se – „‘ajde doviđenja, prijatno“.

Nakon što je novinar KoSSeva pokušao da postavi pitanje još jednom se začulo – „doviđenja, prijatno“, a potom se veza prekinula.

Godinama već funkcioneri opštine Severna Mitrovica uglavnom ne odgovaraju na upite našeg portala, niti nam ova opština dostavlja ni najosnovnije informacije za javnost poput poziva za sednice skupštine opštine.

Izvor :
KoSSev