Ana Brnabić u ponedeljak na severu Kosova

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boraviće u ponedeljak, 5. septembra u jednodnevnoj poseti Кosovu i Metohiji i tom prilikom obići će Кosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić. Zajedno sa predsednicom Vlade, sever Кosova i Metohije će posetiti i direktor Кancelarije za КiM Petar Petković i direktor Кancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Premijerka će posetu započeti u ponedeljak prepodne u Кosovskoj Mitrovici gde će obići prvi multimedijalni centar na severu Кosova i Metohije i Duhovnu akademiju. Nakon toga, predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan.

U opštini Leposavić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić popodne će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Republike Srbije, a preko Кancelarije za Кosovo i Metohiju.

Posetu opštini Leposavić, premijerka će završiti obilaskom porodičnog poljoprivrednoh gazdinstva.

Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Кosovu i Metohiji najavljena je u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije posete, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama.

„Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Кosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima iz Kancelarije za KiM.

Izvor :
KIM