Američki pripadnici KFOR-a vežbaju na poligonu Krivolak

Američki vojnici u misiji KFOR-a na dva helikoptera UH-60 „blek houk“ (Sikorsky UH-60 Black Hawk) izvode obuku i gađanje na vojnim poligonu „Krivolak“, saopštio je Generalštab Armije Severne Makedonije (ARSM).

Kako su preneli lokalni mediji, ta vežba pripadnika Oružanih snaga SAD, koji su deo NATO misije KFOR-a na Kosovu, počela je 20. avgusta i trajaće do 26. avgusta.

Ističe sa da ovakav vid obuke pripadnika Oružanih snaga SAD u okviru misije KFOR-a, koja je sprovođenja i ranije, potvrđuje i promiviše mogućnosti koje „Krivolak“ pruža aktivnostima obuke oružanih snaga stranih država.

„Armija Severne Makedonije je, pored omogućavanja nesmetanog korišćenja poligona i strelišta armijskog poligona ‘Krivolak’, tokom tih aktivnosti obezbedila i neophodnu pratnju vojne policije prilikom transporta pripadnika Oružanih snaga SAD, a po potrebi pruža odgovarajuću medicinsku i logističku podršku“, navode iz Generalštabu ARSM.

Dodaje se da se te aktivnosti sprovode u skladu sa odlukom (sa 68. sednice) vlade Dimitra Kovačevskog, kojom je odobren ulazak i boravak stranih oružanih snaga na teritoriji Severne Makedonije radi učešća u obuci u u bliskoj podršci vazduhoplovims Oružanih snaga SAD na poligonu „Krivolak“.

Izvor :
RTV KIM, Beta, N1 Srbija