Advokat Miluna Milenkovića: Verujem da će sud doneti pozitivnu odluku o jemstvu

Advokat Predrag Miljković, branilac Miluna Milenkovića Luneta, nakon otkazanog pripremnog ročišta je naveo da je iskoristio priliku da ponudi jemstvo u visini od 30 hiljada evra i da veruje da će sud doneti pozitivnu odluku.

“Iskoristili smo priliku pa ponudimo jemstvo, odnosno kombinaciju dveju mera, jemstva i kućnog pritvora u visini od 30 hiljada evra. Nadam se da će to ubediti sud i tužilaštvo da se Milun Milenković neće odati bekstvu i da će biti prisutan tokom celog postupka”, kazao je on.

Miljković smatra da je Milun Milenković spreman da se suoči sa svim dokazima i da nema razloga da beži.

“Čekamo odluku suda, videćemo. Iznos svakako nije zanemarljiv, za 30 hiljada evra mislim da niko ne bi rizikovao. Lune je čovek prosečnog imovnog stanja i činjenica da se on nađe u kućnom pritvoru i da ima tu meru jemstva svakako bi bar mene ubedila da će on biti u Mitrovici i da će dolaziti na suđenja”, dodao je on.

Milenkovićev advokat veruje da će sud doneti pozitivnu odluku za njegovog branjenika.

Pantović: Nije bilo uslova da se ročište održi

Ljubimir Pantović, branilac Dejana Pantića, naglasio je da je Specijalno tužilaštvo stvorilo situaciju koja nije omogućavala da pripremno ročište bude održano.

“Mesec dana je proteklo od podizanja optužnice, odbrani nisu dostavljeni kompletni spisi, nisu dostavljeni spisi prevedeni na srpski jezik i jednostavno nije moguće da se mi danas izjasnimo o optužnici”, rekao je on.

Prema rečima Pantovića, branioci su morali da insistiraju na odlaganju ročišta i pored činjenice da se Milun Milenković nalazi u pritvoru.

“Zaista nisu postojali elementarni uslovi da danas ovo ročište bude održano”, ponovio je advokat.

U dostavljenoj optužnici, naveo je Pantićev branilac, stoji da su sva četvorica okljivljenih kao saizvršioci počinili krivično delo izvršenje terorističkog akta.

“Ono što smo mogli na brzinu da vidimo, jer nam je optužnica uručena neposredno pre početka ove sednice, moj prvi utisak je da je zaista tužilac tu prilično paušalno tvrdnju i taj dispozitiv optužnice naveo. Rekao bih da nema nikakvih dokaza u tom pravcu. Ono što sam iz obrazloženja pročitao takođe su stvari koje, po meni, apsolutno ne predstavljaju ozbiljne dokaze na osnovu kojih bi neko mogao da bude proglašen krivim i osuđen”, objasnio je Pantović.

Podsetimo, pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini za danas je bio zakazan početni pretres za četvoricu Srba koji se terete za izvršenje terorističkog akta. Međutim, ročište je otkazano usled dostavljanja nepotpunih spisa predmeta braniocima optuženih.

Izvor :
Kim